Podcast del 2 - Åsa Bergman, Näringslivets mäktigaste kvinna 2019

Åsa Bergman jobbar och bor där hon befinner sig och satsningen på karriären har tagit henne till koncernchef på Sweco med över 15 000 medarbetare och en fulltecknad kalender. Spelar man i lag på topp, måste man gå in i vila och återhämtning för att kunna prestera på topp. Åsa har koll på hur.

Det kan vara svårt att bestämma något med Åsa eftersom hon pendlar mellan familjen i Östersund, lägenheten och jobbet i Stockholm och hennes arbete och resor runt om i världen. Förutom en egen assistent med stenkoll på alla möten och uppdrag, har den tävlingsinriktade, närvarande och envisa Åsa fördelen att gilla sitt jobb lika mycket som att vara ledig.

Sweco är Europas största arkitekt- och teknikkonsultföretag med projekt kring bland annat alla de funktioner som rör vårt samhälle såsom järnväg, väg, vatten, skolor, sjukhus, kollektivtrafik och alla digitala mätpunkter som gör staden smart.

Åsas intresse för ledarskap skapades av en vilja att skapa högpresterande miljöer. Hon beskriver vikten av diversifierade arbetsplatser och att ha benchmark för att förstå hur man gör saker på olika sätt. Om något är svårt går hon in med huvud och händer och löser det.

Ta del av Åsas drivkrafter, drömmar, uppväxt, jämställdhetsarbete och den ständiga utvecklingen av datapunkter, analyser och våra framtida städer.

Trevlig lyssning!
Felicia och Julia.


Klicka på playsymbolen i bilden för att att lyssna.

Intervjuare: Felicia Fazzi
Producent: Julia Siwertz
Ansvarig utgivare: Åsa Uhlin