Podcast del 1 - Anna Bergström, Näringslivets mäktigaste samhällsförändrare 2019

Anna Bergström är en kvinna med ett stort rättspatos och så har det alltid varit. Hennes inställning till att man måste våga gå i för stora skor och vattna när det regnar har tagit henne till spännande arbetsplatser, ett sätt att leva och konsten att göra sopor till guld.

Det finns gott om härliga kontraster i Annas berättelser. Den konventionella världen har applicerats på den hållbara och Anna beskriver hur hon sätter en skopa flärd till det som kallas skräp. Idag arbetar hon som centrumledare på ReTuna återbruksgalleria där samtliga saker är skänkta, förädlade och omvandlade till nya i stället för att slängas.

När Anna är ledig lyssnar hon gärna på riktigt creepy poddar om mord, tittar på nyheterna och fixar i trädgården. Ta del av en personlighet och en hjärna full av allt från spännande affärsplaner till genomtänkta målbilder och tankar om föräldrarollen. Om att få ha barnen till låns en tid för att vara vägledare och fylla kappsäckarna. Om när de blir vuxna och om att släppa taget lite och veta att det kommer att gå galant.

På ett självklart sätt beskriver Anna hur hon hittade sig själv, om hur otåligheten gör henne tålig, om det smarta i att använda sådant som redan finns och om hur allt handlar om från vilket håll man väljer att se saker.

Trevlig lyssning!
Felicia och Julia.

Klicka på playsymbolen i bilden för att att lyssna.

Intervjuare: Felicia Fazzi
Producent: Julia Siwertz
Ansvarig utgivare: Åsa Uhlin