Fotograf: Unsplash / Flickr

Nu ska nordiska multimiljardjättar samarbeta – ”Bygglek” mellan Ikea och Lego

Svenska Ikea och danska Lego vill starta ett samarbete och de själva uttrycker detta som ”perfekt”.

Samlingsnamnet på de nya produkterna kommer bli Bygglek. Dess utseende och funktion är än så länge hemlig och lansering beräknas ske nästa år. Det som Ikea kan utge är att lego inte kommer börja sälja Ikea-saker, skriver Dagens Nyheter.

”Ja, om alla bitar kommer på plats, vi håller fortfarande på att utveckla. Vad det handlar om är att hitta roliga och snygga produkter som kan organisera leken, och som gör att byggandet inte behöver avbrytas och kan flytta mellan olika rum”, säger Ikeas designer Andreas Fredriksson. 

Samarbetet formas kring det gemensamma målet att få barn att leka mer tillsammans.

”För ett barn kan en hög med lego vara en kreativ höjdpunkt, men de vuxna ser en röra av klossar som de vill städa bort vid slutet av dagen. Då blir det ordning, men barnet störs och måste börja om från början igen någon annan gång”, säger Rasmus Løstrup designer på Lego.

Läs även: Snart kan du köpa solceller från Ikea


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST