Fotograf: Heja Framtiden / Flickr

”Blockchain-eliten är helt absurd”

I veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar Christian von Essen blockchainfantasten Heaven Bereket. 

Heaven Bereket är apotekaren som blev social entreprenör och blockchainfantast.

I dag kombinerar hon sina olika passioner med en rad olika spännande projekt i Afrika och Sverige. I Europa finns den tredje industrirevolutionen och Afrika, som kontinent, infinner sig i den fjärde. Där tekniken innebär finansiell inkludering och ”möjliggör till liv”. 

I avsnitt 77 berättar Heaven Bereket om sitt arbete med att utbilda unga talanger inom blockchainprogrammering, hur hon fick för sig att massbehandla barn mot Rota-viruset, samt vilken explosionsartad utveckling som sker just nu på den afrikanska marknaden.

Podcasten Heja framtiden vill lyfta nyheter kring positiv utveckling och tekniska möjligheter och föra samtal kring hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans.

Heja framtiden programleds av Christian von Essen.

Heaven Bereket pratar om att fler människor ska få id med hjälp av blockchain och potentialen att införa blockchainteknik i den teknik vi har idag med journaler och provtagning på sjukhus. 

Hon uttrycker att den nordiska blockchain-eliten är ”helt absurd”. 

”Är det något blockchain är, så är det inkluderande. Man äger informationen tillsammans och alla har tillgång”, säger Heaven Bereket i Poddavsnittet.