ANNONS

Experten: Be om juridisk hjälp tidigt och undvik dyra kostnader

Att tidigt ha med en juridisk partner på resan sparar både tid, pengar och bekymmersrynkor. Det rådet ger Peter Thörnwall, advokat och delägare på advokatbyrån WSA, som har lång erfarenhet av att jobba i tätt samarbete med sina klienter.

"Ett vanligt misstag företag gör är att be om hjälp för sent", säger Peter Thörnwall, advokat och delägare på advokatbyrån WSA.

Många företag, framför allt mindre och medelstora bolag, tvekar inför att ta in juridisk rådgivning om de inte vet att det kommer att uppstå problem som man inte kan hantera på egen hand. Och varför skulle man inte tänka så – det är ju inte förrän efter att något hänt som man vet att man behöver hjälp? Peter Thörnwall förklarar:

"Har man inte juridisk kompetens i hela affärsprocessen vet man inte heller var fallgroparna är. Om vi kommer in först efter att ett företag fallit ner i en av groparna är det betydligt svårare att ta sig ur den. Är vi med från början och delaktiga i affärsprocessen hade vi kunnat undvika att det hände från första början."

Om WSA

På WSA har man gjort upp med gamla idéer om hur advokatbyråer borde vara. Kompetens handlar inte om att begränsa sig till att enbart vara bäst inom traditionella rättsområden. Det handlar också om att skapa största möjliga affärsnytta för klienten genom att ta ett helhetsgrepp om varje uppdrag. WSA har åtta kontor i Sverige med cirka 90 anställda.

Läs mer här!

"Se på det som en försäkring"

Om man tar in juridisk hjälp när man redan har kommit en bit i processen blir det alltså oftast mer svårhanterat och dyrare i slutändan och kan i värsta fall bli verksamhetskritiskt.

"Man kan se på det som en försäkring. Precis som man försäkrar mycket annat kan man försäkra sig om att en affärsprocess – vare sig det är ett förvärv, ett avtal eller en obeståndssituation – maximeras. På så sätt slipper man oroa sig", säger Peter Thörnwall och tillägger:

"Men har det uppstått en situation som man faktiskt har anledning att oroa sig över, så kan man känna sig trygg i att vi tar hand om det också på bästa sätt."

Med rätt advokatbyrå kan du maximera affärsnyttan

WSA har som ambition att arbeta med alla sina klienter på det här sättet – att vara en långsiktig juridisk partner snarare än en leverantör som kommer in vid enskilda tillfällen. Juridik är enbart en aspekt som för ett företag framåt och genom att inkludera aspekter som redovisning, skatt, media med mera i rådgivningen kan WSA hjälpa sina klienter att maximera affärsnyttan.

"Vår filosofi handlar om att skapa affärsnytta och därför tittar vi alltid på helheten. Vi har advokater som är specialiserade inom en rad olika affärsområden och vi har kontor från Malmö i söder till Umeå i norr. Det innebär att vi alltid har den kompetens som företaget behöver inom sin bransch, och det är väldigt sällan man idag enbart behöver hjälp med en isolerad fråga eftersom det mesta går in i vartannat", säger Peter Thörnwall och fortsätter:

"Det går inte att ge kvalificerade juridiska rådgivning om man inte också förstår hur det påverkar andra delar av affären. Det är minst lika viktigt. WSA har ett mycket högt NKI (nöjd-kund-index) så vi vet att vi är på rätt spår."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST