Fotograf: Flickr

Nu är Jay Z den första hiphopartisten att bli dollarmiljardär – ”bara början”

Från knarklangare till hiphopartist som nu kan titulera sig dollarmiljardär. 

Den 49-åriga hiphopartisten Jay Z är en av de få inom nöjesindustrin och den första hiphoparen att lyckas samla ihop sådana tillgångar, skriver Dagens Nyheter

Under sin ungdom och innan han satsade på musiken, sålde Jay Z, eller Shawn Corey Carter som är hans riktiga namn, knark på gatan.

1996 gavs debutplattan ”Reasonable doubt” ut från det egna skivbolaget Roc-A-Fella Records. 

”Jay lär ut i ett mycket större klassrum än jag någonsin kommer att undervisa i. För unga personer som växer upp, är han den att lära ifrån”, har Warren Buffett uttryck sig om rapparen, skriver Forbes

Efter den hårda uppväxten i Brooklyn har en lönsam musikkarriär spirat. Jay Z har även gått in i modebranschen med sitt egna klädmärke Rocawear, startat champagneföretag och musikföretag Tidal samt lanserat egen konjak, enligt Forbes.

”Om han är en dollarmiljardär nu, tänk dig vad han kommer att bli” säger superproducenten Swizz Beatz till Forbes och menar att ”detta är bara början”.

Läs även: Dollarmiljardärerna blir allt färre i den globala handelsoron


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.