Fotograf: Fotograf: Kiichiro Sato/TT, Unsplash

Professorn: ”Investerare har fått nog, Tesla uppköpt inom 12 månader”

Marknadsföringsprofessorn Scott Galloway förutspår att Tesla fortsätter rasa och blir uppköpta inom ett år. 

Den kände marknadsföringsprofessorn Scott Galloway hade rätt 2017 då han förutspådde att Amazon skulle köpa ett företag som Whole Foods.

Läs även: Exklusiv intervju: Amazon köpte hans livsverk – för 135 miljarder

Nu har Scott Galloway på nytt gjort ett djärvt utlåtande, han förutsäger att Tesla kommer bli uppköpt. Och det inom ett år. Det ser ut som om hans påstående kan bli sanning, skriver Business Insider.

Till Yahoo Finance säger Galloway att Tesla är övervärderat och förutom det har Tesla en vd, det vill säga Elon Musk, med ”absolut ingen kontroll över sina känslor” och dessutom har bolaget ”den svagaste styrelsen i Amerika”.

Aktierna i Elon Musks bilföretag Tesla, har rasat över 35 procent i år och handlas nu under 200 dollar. Wall Street-analytikerna oroar sig för att den underliggande efterfrågan på Teslas elbilar har försvunnit, framgår det i Business Insider.

”Jag tror att investerarna har fått nog nu”, säger Scott Galloway i podcasten Recode.

”Min förutsägelse är att inom 12 månader kommer Tesla ligga under 100 dollar per aktie och att det därefter troligtvis kommer köpas upp.”

Den stora frågan är av vem.

Många biltillverkare har inte tillräckligt med likvida medel för att punga ut tiotals miljarder för Tesla. Toyota eller Daimler Benz skulle kunna vara potentiella köpare men Scott Galloway tror på ett förvärv från ett techbolag.

”De som skulle kunna köpa, som har balansräkningen, är techföretagen men de vill inte ge sig in i verksamheter med låga marginaler”.

Det har tidigare florerat rykten om att Apple en gång lagt ett bud på Tesla. Jeff Bezos, har nyligen uttryck att Amazon också är intresserat av bilindustrin. Amazon har tidigare gjort stora investeringar i att ta fram eldrivna stadsjeepar.

”Det är ett toppenmärke, det är en toppenprodukt,” säger Scott Galloway men han lägger till att de största biltillverkarna inte kommer köpa eftersom ”de inte har pengarna”.

Läs även: Så kan Teslas fallande aktie drabba bolagets verksamhet


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST