Fotograf: Apple

Apple Card kan ge företaget 1 miljard dollar i intäkter

Den nya tjänst som Apple ska lansera i sommar kan blir en vinstmaskin, säger experten.

Apples nya kreditkort, Apple Card, som lanseras i sommar kan komma att bli en riktig kassako för bolaget. Det tror Alliance Bernstein, som uppskattar att kortet kan bidra med upp till 1 miljard dollar i årliga intäkter för Apple, skriver Business Insider

För att nå den höga nivån krävs det att kortet blir en stor framgång, som kan mäta sig med konkurrerande kort som MEX Platinum och Chase Sapphire Reserve. Det är dock fullt möjligt, anser Bernstein, med tanke på Apples ställning hos de hundratals miljoner som använder bolagets smartphones. Och intäkterna väntas till helt övervägande del slå igenom på nedersta raden.

”Denna intäkt bör utgöra nästan en ren vinst för Apple, eftersom Goldman Sachs bär alla operationella och kreditmässiga risker för programmet”, skriver analyshuset.

Läs även: Streaming, tidningar, kreditkort och spel – allt från Apples lanseringskavalkad


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST