Innan börsnoteringen investerade bland annat Bill Gates och Leonardo DiCaprio i Beyond Meat.

Europa-nyhet får hajpade Beyond Meat att rusa på Wall Street

Beyond Meat stiger drygt 8 procent i den tidiga handeln på Wall Street efter att ha aviserat att bolaget ska börja producera sitt växtbaserade köttsubstitut i Europa.

Den nya produktionsanläggningen, som är belägen i Nederländerna, blir bolagets första utanför USA och kommer att färdigställas under nästa år. Det skriver CNBC.

"Kunderna i Europa har gett ett mycket positivt gensvar och vi ser framemot att bättre kunna hjälpa dessa kunder genom lokalt producerade produkter", säger Seth Goldman, styrelseordförande för Beyond Meat, i ett uttalande.

Bolaget grundades 2009 och har bland annat Bill Gates och Leonardo DiCaprio på ägarlistan.  Över 35 000 butiker och restauranger i flera olika världsdelar säljer nu Beyond Meats produkter, enligt sajten.

Beyond Meat-aktien är upp drygt 240 procent sedan den började handlas i början av maj och har ett marknadsvärde på omkring 5 miljarder dollar.

Under tisdagen har flera analytiker inlett bevakning av Beyond Meat. 

Goldman Sachs bedömer aktien som neutral och sätter riktkursen 67 dollar.  JP Morgan: Övervikt med riktkurs på 97 dollar. Jefferies: Behåll med riktkurs 85 dollar. Bank of America Merrill Lynch: Neutral med riktkurs 85 dollar. Credit Suisse: Neutral med riktkurs 70 dollar. 

Läs även: Max tar upp kampen med hajpade Beyond Meat - lanserar "blödande" veganburgare


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST