Jack Ma, Alibabas grundare och förgrundsfigur Fotograf: Michael Euler/TT

Alibaba vill noteras igen – och ta in 200 miljarder kronor

Genom att ta in 20 miljarder dollar i en sekundernotering i Hongkong skulle e-handelsjätten Alibaba kunna bygga upp en "krigskassa", skriver Reuters.

Den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba överväger en sekundärnotering i Hongkong som kan innebära att bolaget tar in upp emot 20 miljarder dollar. Det uppger källor till Bloomberg News och Reuters.

Det skulle i så fall följa upp Alibabas rekordstora notering i New York 2014.

Enligt uppgifterna arbetar Alibaba, som i dag är värderat till omkring 400 miljarder dollar, med finansiella rådgivare och siktar på att skicka in en ansökan under andra halvåret i år. Planerna är dock ännu preliminära och kan förändras.

Noteringen skulle ge Alibaba en "krigskassa" för att fortsätta investera i ny teknik i skuggen av USA:s handelskrig med USA, skriver Reuters.

"Kinesiska företag som är börsnoterade i USA måste förbereda en plan b", säger Hao Hong, researchchef på mäklarfirman Bocom International, till Reuters.

Alibaba avböjer att kommentera Reuters uppgifter.

Läs även: Kinas mest kända kapitalist är kommunist


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.