Ulfs spaning: Nu vill vi sätta hjul på livet – trenden 'vanlife' är här

Varför sitta på samma plats och jobba när du lika gärna kan sätta hjul på livet? Vanlife är en av de hetaste trenderna på sociala medier just nu och skapar mersmak inför framtidens drömarbetsliv.

Det är lördag förmiddag och plötsligt befinner jag mig lite oväntat på ett pendeltåg från Stockholms centralstation till Vallentuna några mil utanför stan. Som bortskämd Södermalmsbo måste jag erkänna att jag till vardags sällan rör mig utanför tullarna. Och ska jag förflytta mig inom stan blir det med cykel, promenad eller longboard.

Efter att pendeln kommer fram till Vallentuna blir det femton minuters väntan och byte till lokalbuss. När jag kliver av bussen blir det promenad den sista biten fram till min destination: ett husbilscenter.

Framför mig svämmar det över av en massa husbilar och husvagnar i olika storlekar och prisklasser. När jag kliver in i hallen möts jag av den där förföriska nybilsdoften och samtidigt tar jag också steget in i en av de hetaste sociala media-trenderna just nu: #vanlife.

Men hur hamnade jag här?

Läs hela spaningen på vår premiumsajt VA Insights:
 

Prova VA Insights gratis i 30 dagar


Är du redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  2. Här är Nordens mest attraktiva arbetsgivare 2019 – Sweco som leds av Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 på toppen
  3. Pensionsjätten satsar 740 miljoner i Northvolt – och spekulerar om Teslafabrik till Sverige
  4. Ed Sheeran spelar mot världsrekord – drar in 7 miljarder kronor på senaste turnén
  5. Bra lön direkt: 10 välbetalda jobb som inte kräver utbildning
  1. Att ta tåget är inte så klimatsmart som du tror
  2. Nya plastskatten – upp till 7 kronor per plastpåse
  3. Bianca Ingrossos varumärke en riktig tillväxtraket
  4. Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital – ”din väg till frihet”
  5. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.