Ny börsfrossa i New York - Apple tynger

Börserna i New York drabbades åter av frossa på torsdagen. Rädsla för en utdragen handelskonflikt mellan USA och Kina ledde till en svag utveckling i Asien under morgonen, där inte minst tekniksektorn pressades.

Vid 16.25-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 1,4 procent till 25.406. Det bredare S&P 500 minskade 1,3 procent till 2.816 och tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 1,6 procent till 7.630.

Bland sektorerna i S&P 500 var kraftbolag upp 0,3 procent, medan energibolag var ned 3,4 procent sedan oljepriset dalat.

Kinas handelsdepartement har protesterat mot USA:s agerande mot Huawei och hoppas att USA agerar "rationellt" och tar bort sina "farliga" åtgärder.

Bland enskilda aktier rekylerade Tesla upp drygt 1 procent efter sex raka nedgångsdagar. Aktien har pressats av en rad negativa analytikerkommentarer och senast i raden var Loop Ventures, som spådde att Tesla troligen kommer att missa sitt leveransmål för 2019 som en följd av att handelskriget pressar försäljningen i Kina.

Apple var en av flera teknikaktier som gick tungt efter att sektorn sjunkit i Asien tidigare under dagen. Aktien har fått sänkt riktkurs av UBS från 235 till 225 dollar och sjönk 2,4 procent till 178 dollar.

Mobiloperatören Sprint, vars kurs åkt berg- och dalbana i veckan, var oförändrad. Amerikanska justitiedepartementet DOJ har uppgetts fortsätta samtalen med Sprint och T-Mobile för att försöka hitta ett sätt att stödja en fusion.

Klädhandelskedjan L Brands, som bland annat äger Victoria's Secret och Bath & Body, steg 13,5 procent efter att ha rapporterat bättre vinst än förväntat för det första kvartalet och även höjt prognoserna för helåret.

Datalagringsbolaget Netapp rasade däremot 13 procent då kvartalsrapporten efter onsdagens stängning inte föll investerarna i smaken.

Bland övriga bolag som kom med kvartalssiffror på torsdagen steg medicinteknikbolaget Medtronic 2 procent medan Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, sjönk 4,3 procent.

Efter att börsens stängt väntas Hewlett Packard presentera sin kvartalsrapport. Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 5 punkter till 2,33 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST