Fotograf: PVH

Svensken som ska leda Tommy Hilfiger och Calvin Klein

Bara två år efter att han avgick som vd på Ralph Lauren. 

Det rådde massor av spekulationer om vart Stefan Larsson ska ta vägen efter att han hade lämnat vd-positionen på Ralph Lauren i februari 2017. Nu är det klart att han får en chefposition på PVH med ansvaret för varumärkena Calvin Klein, Tommy Hilfiger och Heritage Brands. 

Under hans tid på Ralph Lauren minskade företaget konstnaderna genom uppsägningar, nedläggningar av olönsamma butiker och förkortningar av väntetider som resulterade i höga vinster. 

Tidigare jobbade Stefan Larsson på Old Navy, ett amerikanskt klädmärke ägt av Gap, och bidrog även till att H&M blev ledande i fast fashion-industrin samtidigt som deras försäljning ökade från 30 till dryga 160 miljarder kronor. 

”Stefan Larsson respekteras för hans strategiska fokus, ledarskap och internationella erfarenhet i att leda tranformation och varumärkesbyggandet i det snabbt förändrande konsumentbeteendet som vi har idag”, kommenterar Emmanuel Chirico, ordförande och vd på PVH. 

Larsson börjar sin nya roll den 3 juni.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.