Fotograf: Pixabay

Nya turer i Ikeas stora omställning - inget nytt svenskt e-handelscenter

Håller fast vid varuhus istället. 

I dag kommer nya bud kring Ikeas stora omorganisation i spåren på grundaren Ingvar Kamprads bortgång för drygt ett år sedan.

Nu inser Ikea att bolaget inte behöver bygga ett nytt distributions- och e-handelscenter i Malmö. Tanken var att korta ner leveranstider till e-handelskunder i södra Sverige och projektet förväntades ge cirka 200 nya jobb.

Men istället hittade Ikea en ny lösning och ska nu utnyttja 20 varuhus runt om i Sverige för det syftet.

”Det visar sig att vi istället kan använda våra befintliga varuhus som e-handelslager, där har vi tillräckligt stor kapacitet. Detta är också mer kostnadseffektivt och innebär samtidigt att vi kortar ledtiden för kunderna”, säger Lena Herder, landschef för Ikea Sverige, till DI.

Läs även: Ingvar Kamprads död skapar turbulens - 7500 anställda ska bort


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST