Fotograf: Christian von Essen/Pixabay

Disruptionsexperten: ”Dåligt ledarskap är orsaken till världens största problem”

I veckans avsnitt av Heja Framtiden träffar Christian von Essen ledarskapsexperten David Roberts för ett samtal om "exponentiellt ledarskap".

I veckans avsnitt av podden Heja Framtiden får ni lyssna till David Roberts, entreprenör och expert inom expotentiellt ledarskap, ”disruption” och innovation. Han betonar vikten av att skilja på de två begreppen - och förklarar i podden varför det är fel att använda uttrycket "disruptive innovation".

David Roberts, som har jobbat såväl inom den amerikanska militären och Goldman Sachs, och dessutom har tagit in över 100 miljoner dollar i riskkapital till olika startupbolag, menar att dåligt ledarskap ligger bakom de största globala problemen. 

Hans lösning är att sprida så kallat exponentiellt ledarskap. Med det menar han att en ledare ska inspirera andra att också ta en ledarskapsroll.

I dag är David Roberts bland annat knuten till Singularity University, med visionen att förändra livet för en miljard människor genom att utbilda framtida ledare.

På skolan ligger han bakom en ny kurs där fokuset kommer att ligga på att utbilda framgångsrika ledare, men inte inom näringslivet, utan i det egna livet.

Podcasten Heja framtiden vill lyfta nyheter kring positiv utveckling och tekniska möjligheter och föra samtal kring hur vi kan skapa en bättre framtid tillsammans.

Heja framtiden programleds av Christian von Essen.

Lyssna på hela avsnittet av Heja Framtiden med David Roberts. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.