Fotograf: Unsplasch

Vilka städer i världen har sämst vanor?

I en värld fylld med godsaker kan det vara svår att avstå från marknadens frestelser och hamna i dåliga matvanor. Vi presenterar vilka länder i världens som är bäst på att dricka öl och röka cigg. 

Har du dåliga vanor?

Konsumerar du minst fem glas öl och röker åtminstone två paket cigg per dag?

Den brittiska vetenskapsmannen Benjamin Franklin som uppfann åskledaren, menar att det är lättare att förhindra dåliga vanor än att bryta dem.

Deutsche Banks studie visar vilka städer som konsumerar mest öl och cigg dagligen. 

Australiens befolkning utmärker sig i världen i att konsumera mest öl och cigg dagligen, genom att storstäderna Sydney och Melbourne hamnar på första och tredje plats på rankingen.

Sveriges oljegrannland Norge hamnar på en andra plats. Därefter kommer de turistvänliga statsorterna Auckland, Dubai, New York, London, Wellington, Singapore och Dublin.

 

 

Hur skapar vi bättre vanor? 

Den populära hälsodoktorn från BBC-serien “Doctor in the house” leder en revolution på grund av sättet han ser på vår hälsa. Utan piller, medicin och onödiga läkarbesök, lockar han med nycklar till ett hälsommare liv, skriver SvD Perfect Guide. 

Inom respektive nyckelområde har han tagit fram fem konkreta tips hur du lever en sundare vardag. Tipsen kan innebära skärmfria söndagar, äta vid matbordet, egen tid eller daglig motion. Om du bockar av tre tips i varje kategori är du på god väg att förbättra din hälsa.

I många fall kan det vara enkelt att bli mer hälsosam, däremot krävs det disciplin. 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST