Fotograf: Pexels

Därför tokrusar mobilteknikbolaget på börsen idag

Kvartalsrapport: fördubblade intäkter för Raplan. Tack vare den japanska partnern. 

Ranplan, som handlas på First North sedan juni 2018 och som levererar planeringsverktyg för trådlösa inomhusnätverk, hade under första kvartalet 2019 intäkter på 12,8 miljoner kronor (6,7) och en bruttomarginal på 99,3 procent (100,0).

Bolaget genererade en vinst från den löpande verksamheten på 0,2 miljoner kronor, jämfört med en förlust från den löpande verksamheten på 3,4 miljoner under motsvarande kvartal i fjol.

Kassa och fordringar uppgick till 38,9 miljoner kronor, jämfört med 38,1 miljoner vid årsskiftet.

"Vi är mycket nöjda med att rapportera att bolaget i princip har fördubblat sina intäkter jämfört med samma period föregående år under första kvartalet 2019, och vi ser stabila möjligheter till en stark tillväxt för återstoden av året, tack var den nyligen registrerade inköpsordern på 22,5 miljoner kronor från vår samarbetspartner i Japan", heter det.

Ranplan räknar med att 5G "ger ytterligare bränsle" till bolagets expansion men understryker att bolaget oavsett 5G upplever en stark efterfrågan på verktyg som används för att planera och optimera 4G-nätverk.

På regional basis genererade bolaget över 90 procent av intäkterna under första kvartalet 2019 från Japan, Europa, USA och Kina.

"Vi räknar med att vår uttalade målsättning med en omsättning på minst 25 miljoner dollar i slutet av 2022 nu är inom räckhåll, i takt med att 5G vinner mark över hela världen, tillsammans med en vidareutveckling av vår produktportfölj och aktiviteter för marknadsintroduktioner", skriver vd Allistair Williamson i rapporten.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.