Fotograf: Unsplash

Stilgurun: Stäng av ringsignalen, svara inte i onödan och använd den helst inte alls.

Stilgurun Per Nilsson varnar för att mobilen kan förstöra intrycket.

”Många tror att kläder och accessoarer är det enda man behöver behärska för att göra ett gott intryck”, säger Per Nilsson.

”Men går du runt i din bubbla med mobilen utan att lägga märke till omgivningen riskerar du att begå stilbrott som kan förstöra intrycket helt.”

Han menar att umgås är en konst som vi behöver lära oss på nytt och att beteendet att fastna i mobilen och inte lägga märke till omgivningen kommer att förändras.

”Men det lär ta tid innan dagens ungdomar inser det stora värdet av att mötas i verkligheten”, säger han.

I sin nya bok ”Stilfullt – Klä dig och för dig som en man. 112 frågor och svar” tar han mobiletikett till en helt ny nivå.

1. Osocialt beteende

”Hälsa på andra i stället för att komma till jobbet med hörlurar inpluggade i öronen. Fråga dig själv hur du skulle vilja bli behandlad och inse att det är bättre att hälsa en gång för mycket än inte alls.”

2. Handsfree är no-no

”För hantverkare som vill ha händerna fria samtidigt som de tätar läckan är handsfreehörlurar ok, men kontorsjobbaren måste fråga sig om det här med att bli ständigt nådd inte har gått lite väl långt.”

3. Stillösa statusuppdateringar

”Skrytsamma statusuppdateringar på Facebook är på väg att bli en lågstatusmarkör då den sortens beteende i sociala medier uppfattas som alltmer stillöst.”

4. Surfa på möten

”Det är oerhört påfrestande för möteshållare när deltagarna sitter och surfar efter bilar och båtar, men däremot är förbud av anteckningar via mobilen inte kompatibelt med 2019.”

5. Barn är undantag

”Regler måste växa fram från arbetsplats till arbetsplats. En generell regel är att det är ok att svara under möten om ens barn ringer.”

6. Öppna landskap-hyfs

”Ringsignaler är något av det mest omoderna som finns och värsta dödssynden är att ha mejlens notifikationsljud påslaget. Gå iväg för att prata ostört eller ännu hellre – svara inte alls.”

7. Inget bling

”Den som vill vara stilfull bör tänka avskalat när det gäller storlek, färg och skal. Välj gärna en liten svart modell.”

Per Nilsson

Inspirerad av sin välklädde farfar har Per Nilsson varit intresserad av stil så länge han kan minnas. I mitten av 1990-talet arbetade han för anrika herrekiperingen Götrich i Stockholm. 

2005 grundade han King utifrån idén att det saknades ett magasin som tog mode och stil för män på allvar.

Läs även: Här är trendrapporten du an ha nytta av


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.