Fotograf: Unsplash

Trendspaning: Hett att handla kläder på nätet

Är du inne? E-handel inom klädbranschen är den senaste modetrenden, det visar första kvartalets statistik på onlinehandel. 

 

Tillväxten i onlinehandeln med kläder växte med 13 procent under det första kvartalet i år. Det framgår av e-barometern från Postnord, Svensk Digital Handel och HUI Research som tidningen Habit citerar. 

I snitt handlade e-handelskunderna mode för 1 099 kronor, vilket är något högre än snittköpet för modevaror handlade från utländska sajter, som landar på 951 kronor. De svenska modekonsumenterna handlar helst från Storbritannien, Tyskland och Kina. Leveranstiden för utlandshandlat mode ligger i snitt på tio dagar.

"Anledningen till att den svenska modekonsumenten väljer att handla från utländska sajter beror oftast på lägre priser eller att utbudet är större", skriver Habit.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST