Fotograf: VA.se

Amazon slår ett slag för den digitala mathandeln - investerar 575 miljoner dollar

Amazon leder en finansieringsrunda på 575 miljoner dollar för den europeiska matleveransjätten Deliveroo. 

 

Deliveroo, som verkar i över 500 städer runt om i Europa, säkrar totalt 450 miljoner pund, motsvarande cirka 5,5 miljarder kronor raporterar The Daily Telegraph.

Amazon, som leder kapitalrundan är inte ensamma om att investera. Även befintliga investerare som de amerikanska fondjättarna T Rowe Price, idelity och Greenoaks är med och bidrar. Totalt har Deliveroo nu tagit in 1,53 miljarder dollar sedan starten.

Deliveroo är ett brittiskt företag som tillåter användare att beställa matleveranser från närliggande restauranger med hjälp av en app. Konkurrenter till matleveranstjänsten är bland annat Uber Eats och Just Eat. Företaget verkar på 14 marknader, inklusive Australien, Tyskland, Hong Kong och Förenade Arabemiraten.

I ett pressmeddelande berättar Deliveroo att de ska använda kapitalet för en expansion internationellt och kommer göra tunga investeringar i sitt techteam vid det brittiska huvudkontoret. Will Shu, grundare och VD för Deliveroo, nämner att den nya investeringen kommer att erbjuda restauranger nya möjligheter att växa och expandera.

Bolaget har dock även satt fötterna på den mer traditionella marknaden. I december öppnade Deliveroo sin första fysiska restaurang i Hongkong som växte markant. 

Vid den tiden sa företaget att de skulle expandera konceptet globalt om allt går bra, idag planerar de redan att öppna sin andra restaurang i Singapore.

En av konkurrenterna till Deliveroo är Delivery Hero, där grundaren och VD:n är svensken Niklas Östberg.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST