Fotograf: Mostphotos

Triss i köptips på börsen

Defensivt, en turnaround och en förvärvsmaskin lockar till köp just nu.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Recipharm, Ratos och Instalco i den senaste utgåvan. 
Tidningen ger rådet avvakta för Handelsbanken. Köprådet för Instalco blev känt redan på onsdagen. 

Läkemedelskontraktstillverkaren Recipharms börskarriär inleddes succéartad, men därefter har utvecklingen var betydligt sämre. Affärsvärlden bedömer att bolaget nu står inför en skördetid. Tidningen gillar risk/reward i aktien på nuvarande nivåer och ger köpråd med riktkurs 155 kronor på ett års sikt. 

Konglomeratet Ratos rapportrusning är bara början om kommande årens värdeskapande bli ens genomsnittligt. Affärsvärlden ger på nytt Ratos köpråd med tillägget att ta hem vinsten vid en ettårig riktkurs på 45 kronor. 

Installationsbolaget Instalco är en förvärvsmaskin som har bevisat sig både resultatmässigt och på börsen. Det är inte för sent att hoppa på kursresan norrut.Givet att den starka konjunkturen håller i sig det närmaste året värderas aktien till en multipel på under tio på tidningens prognoser för företagsvärdet i relation till rörelseresultat. Det är lägre än konkurrenterna, men framför allt är det billigt ur ett absolut perspektiv för ett så pass välskött bolag med trenden i ryggen, anser Affärsvärlden. "Den kapitallätta och lönsamma snabbväxaren har bevisat att den klarar sig på egna ben och kan stå pall för ändrade förutsättningar i byggsektorn. Köp Instalco till den långa portföljen", skriver tidningen.

Handelsbanken värderas runt 20 procent lägre än genomsnittet de senaste fem åren. Den nya vd:n Carina Åkerström måste dock konkretisera sin strategi för att Affärsvärlden ska se det som ett köptillfälle och ger idag rådet avvakta.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST