Ikväll avslöjas Sveriges 101 Supertalanger 2019 - här kommenterar förra årets talang

Hallå där Erik Bang... 

... Veckans Affärers Supertalang 2018. 

Var befinner du dig i dag i karriären?

”Jag är kvar i samma roll som för ett år sedan, innovation lead på H&M Foundation.”

Hur har året som Sveriges främsta Supertalang varit?

”Det har varit ett väldigt uppskattat erkännande för frågan vi jobbar med och alla som i olika roller kämpar för att förändra industrin att inom planetens gränser möta behov från ökande global befolkning och medelklass. På ett personligt plan är jag såklart fortfarande väldigt stolt, det är smickrande och motiverande med en så fin utmärkelse som också ger många ringar på vattnet i min yrkesroll och karriär.”

Vad är det viktigaste och mest spännande du gör just nu?

”Att stötta våra banbrytande innovatörer i Global Change Award är alltid väldigt spännande och utvecklande. Jag är också stolt över att vårt forskningsprojekt på textilåtervinning nu i mars vann i Hongkong Red Dot Award för vårt sätt att kommunicera och engagera konsumenter i tekniska framsteg. Det är viktigt eftersom teknologi ensamt inte kan lösa ett kretslopp för kläder. Kläderna behöver också komma från garderoberna tillbaka ut till systemet för att kunna bli återvunna så därför måste vi engagera konsumenten.”

Under onsdagskvällen släpps listan med Sveriges 101 Supertalanger 2019. Håll utkik! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST