Fotograf: Mostphotos

Bästa börsdagen i USA på en månad efter tunga måndagsraset

Trump pratade upp börserna igen.

De ledande börserna i New York steg på bred front under tisdagen efter den kraftigt negativa utvecklingen föregående dagen då marknaderna reagerade på en upptrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina.

Uttalanden från USA:s president Donald Trump om att förhandlingarna med Kina kan komma att sluta "mycket framgångsrikt" erbjöd en viss lättnad.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,8 procent till 25.534. Det bredare S&P 500 hade även det ökat 0,8 procent till 2.835 medan tekniktunga Nasdaq Composite steg 1,1 procent till 7.735.

Sektorvis adderade IT 1,6 procent medan kraft tappade 0,9 procent.

Sent på måndagen sade Donald Trump att det om "tre fyra veckor" bör stå klart om USA:s handelsdelegation till Peking för två veckor sedan varit framgångsrik. Han tillade att han "har en känsla av att den kommer att vara mycket framgångsrik".

"Nästa huvudpunkt att hålla utkik efter är om Xi och Trump samtalar per telefon vid något tillfälle och försöker få diskussionerna på plats igen. Vi är emellertid oroliga för att det kommer att krävas en viss finansiell stress för att skapa den nödvändiga pressen för att få till avtalet", uppgav analytiker vid Danske Bank i en analys, enligt Market Watch.

Bland enskilda aktier återhämtade sig Apple 1,6 procent efter måndagens nedgång på nära 6 procent. En dom i högsta domstolen slog fast att teknikjätten utnyttjat sin dominerande ställning och tagit ut överpriser på marknadsplatsen App Store.

Ett flertal generikabolag sjönk under måndagen efter flera amerikanska delstater anklagat bolagen för att konspirera och fixa prissättningen. Teva fortsatte söderut med ytterligare 1,1 procent på tisdagen efter ett ras på nära 15 procent dagen innan.

Underhållningsbolaget Walt Disney har ingått avtal med Comcast om att ta över som majoritetsägare i Netflix-konkurrenten Hulu. Därmed fördjupar Disney sin satsning på streaming. Aktien var upp med 1,4 procent.

Coca-Cola stärktes 1,3 procent sedan Morgan Stanley höjt rekommendationen till övervikt.

Take-Two Interactive ökade 3,5 procent i en rapportrelaterad uppgång. Justerat resultat per aktie i räkenskapsårets fjärde kvartal blev 0:78 dollar, att jämföra med väntade 0:74 dollar, enligt Bloombergs snittprognos.

Ralph Laurens rapport föll dock inte investerarna i smaken. Aktien sjönk 3,8 procent.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 1 punkt till 2,41 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST