Fotograf: Richard Drew / TT

New York återhämtar sig lätt efter gårdagens störtras

USA-börserna rör sig mot det gröna. 

USA-börserna indikerade en rekyl uppåt i tisdagens öppningshandel, efter måndagens fall då marknaderna reagerade på en upptrappning i handelskonflikten mellan USA och Kina.

Strax före klockan 15 var Dow Jones industriindex upp 0,5 procent, S&P 500 hade stigit 0,6 procent och Nasdaq 100 var upp med 0,7 procent, för att sedan falla till drygt en halv procent.

NYSE Composite-index rasade igår men öppnade mot grönt (se där dagens datum, 14:e börjar)

Läs även: Kampen mellan Trump och Kina – 4 nya turer du måste ha koll på

Uttalanden från USA:s president Donald Trump om att förhandlingarna med Kina kan komma att sluta "mycket framgångsrikt" erbjöd en viss lättnad.

På måndagen föll Dow Jones och S&P 500 med 2,4 procent vardera medan Nasdaq rasade 3,4 procent. Raset kom efter att Kina slagit tillbaka mot USA:s tullar, som började gälla på fredagen, och svarat med att i sin tur höja tullarna på produkter till ett värde av 60 miljarder dollar.

Sent på måndagen sade Donald Trump att det om "tre fyra veckor" bör stå klart om USA:s handelsdelegation till Peking för två veckor sedan varit framgångsrik. Han tillade att han "har en känsla av att den kommer att vara mycket framgångsrik".

"Nästa huvudpunkt att hålla utkik efter är om Xi och Trump samtalar per telefon vid något tillfälle och försöker få diskussionerna på plats igen. Vi är emellertid oroliga för att det kommer att krävas en viss finansiell stress för att skapa den nödvändiga pressen för att få till avtalet", uppgav analytiker vid Danske Bank i en analys, enligt Market Watch.

Oljepriset, som de senaste dagarna har stärkts efter beskedet om Iransanktionerna, och tog ytterligare fart efter nyheten om att den jemenitiska huthi-rörelsen attackerat saudiska mål med drönare. Attackerna sätts i samband med de explosioner som inträffade vid två oljefartyg på söndagen.

Läs även: Oljepriserna rusar efter drönarattack mot anläggning i Saudiarabien

I förhandeln återhämtade sig Appleaktien 0,8 procent efter måndagen kursras på 6 procent. En dom i högsta domstolen slog fast att teknikjätten utnyttjat sin dominerande ställning och tagit ut överpriser på marknadsplatsen App Store.

Läs även: Apple förlorar rättstvist mot missnöjda konsumenter – aktien rasar

Även börsnykomlingen Uber återhämtade sig och steg 3,1 procent till 38:26 dollar i förhandeln. Efter fredagens debut, där prissättningen inför låg på 45 dollar, på börsen har aktien rasat i två handelsdagar.

Läs även: Analytiker: Köp inte Uber om du tror på sann bolagsvärdering

Ralph Lauren handlades upp 1,5 procent efter att klädbolaget kommit med en stark kvartalsrapport.

Före öppning kom statistik över importpriserna, som steg 0,2 procent i april, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha stigit med 0,7 procent jämfört med föregående månad, enligt Reuters prognosenkät.

Investerare blickar också mot Federal Reserves Esther George tal, som hon håller kl 18.45. 

Läs även: Expertlista: Aktierna du ska köpa nu


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST