Fotograf: Fredrik Sandberg / TT

Börsen vänder – Nibe prickar förväntningar och Hoist Finance tokrusar 20%

Trots blytung måndag för många världsbörser ser Stockholm ut att vända lätt. 

Stockholmsbörsen öppnade försiktigt uppåt under tisdagen efter USA-börsernas fall på måndagen, där större delen av nedgången kom medan Stockholmsbörsen fortfarande var öppen.

Läs även: Blodrött på Wall Street – S&P500 -2,4%

Asienbörserna har backat på tisdagen, trots uttalanden från USA:s president Donald Trump om att förhandlingar med Kina kommer att sluta "mycket framgångsrikt".

Nibe prickade analytikernas förhandsförväntningar med sitt resultat före skatt för det första kvartalet, 532 miljoner kronor. Även intäkterna var i linje med förväntningarna och värmeteknikbolagets vd Gerteric Lindquist säger i rapporten att han är "försiktigt positiv" till året som helhet. Aktien ökade successivt med drygt en halv procent strax efter öppning. 

Hoist Finance, som köper portföljer med förfallna lån, redovisade på morgonen en resultatförbättring för det gångna kvartalet. Köpen av fordringsportföljer minskade dock. Aktien rokrusar och ökade med drygt 19,5 procent, redan tio minuter efter öppning. 

Bioteknikbolaget Cantargia har på morgonen meddelat nya positiva prekliniska resultat kring antikroppen CAN04.

Läs även: Nykomlingarna som mer än dubblats – börsnoteringarna du skulle hoppat på

Storytels nettoresultat försämrades under första kvartalet till -89 miljoner kronor, jämfört med -51,4 miljoner motsvarande kvartal i fjol. Intäkterna ökade med 23 procent och ökningen bestod helt och hållet av streamingintäkter. Aktien har sjunkit med drygt 1 procent sedan öppning. 

Spelutvecklaren Paradox redovisade ett rörelseresultat för det första kvartalet på 63 miljoner kronor, vilket var lägre än de 89 miljoner analytiker väntat sig. Snittet baserades dock endast på två estimat.

Moberg Pharma redovisade en kraftig vinstökning för det första kvartalet, efter en större reavinst i februari.

NCAB, som säljer mönsterkort, redovisade en resultatförbättring med stöd av växande nettoomsättning efter draghjälp från bland annat den starka dollarn mot kronan.

Xbrane Biopharma hade ingen omsättning under årets första kvartal och bolagets rörelseresultat försämrades jämfört med motsvarande period i fjol. Enligt bolaget skapar den geopolitiska situationen runt Iran osäkerhet - Xbrane har hittills fått betalning för samtliga sina leveranser till landet, men om EU inför sanktioner mot Iran kan det äventyra framtida betalningar. Aktien rasar med över 13 procent. 

Medicinteknikbolaget Getinges vd Mattias Perjos har under sina två första år som vd jobbat med en vändning av bolaget.

"Nu tycker jag att arbetet med att komma till rätta med problemen har kommit i gång ganska bra, strategin börjar bita och den underliggande marknaden går åt rätt håll", säger han i en intervju med Dagens Industri.

Getinges aktie har sedan årsskiftet ökat med över 66 procent. 

FM Mattsson har fått en höjd riktkurs av Kepler Cheuvreux, till 110 kronor från 100.

Läs även: Nu våras det för bitcoin igen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST