Fotograf: Privat

Sveriges 101 Supertalanger 2019 – Entreprenörer

Entreprenörerna som satsar allt.


1. Sara Mangsbo

Född: 1981
Bolag: Ultimovacs

Läs hela intervjun här.

2. Lucas Carlsén
Född: 1989
Bolag: Hedvig

Insåg som McKinseykonsult att något var fel i försäkringsbranschen. Medgrundare och vd för startupbolaget som digitaliserar och förenklar hemförsäkringar och har blivit riskkapitalets nya favorit. 

3. Filip Ummer
3. Joachim Lindström
Födda: 1990 & 1989
Bolag: Ideal of Sweden

Barndomsvänner som själva kallar sig maskrosbarn och som alltid sett till att tjäna pengar. I dag omsätter de 400 miljoner på sina mobiltillbehör och har 70 anställda i Sverige och 100 i Kina. 

5. Helena Rönnqvist
Född: 1984 
Bolag: Pilloxa

Läkare och medgrundare till digitala hälso­bolaget som optimerar medicinering. Bland investerarna finns affärsänglar som Eva Redhe och Sophia Bendz och bland kunderna top-pharma-bolag som Bayer. 

6. Henrik Fräsén
Född: 1982 
Bolag: Mentimeter & Hygglo

Ingenjör som varit med och grundat två av de mest omtalade startupbolagen i Sverige – event-och presentationsappen Mentimeter och Hygglo där privatpersoner kan hyra eller hyra ut prylar.  

7. Petra Ringström
7. Frej Lewenhaupt
Född: 1982 & 1988 
Bolag: Steamery

Modeentreprenör och textilingenjör som 2014 bildade klädvårdsbolaget i Shanghai som vuxit med 250 procent per år utan externt kapital. Förra året sålde de 60 000 steamers på 60 marknader, online och via återförsäljare. 

9. Philip Haglund
Född: 1987 
Bolag: Gimi

Handelsutbildat fotbollsproffs i allsvenska Sirius som tagit fram en veckopengsapp som ska lära barn hantera pengar. 

10. Theodor Forselius
Född: 1995 
Bolag: Everipedia

Medgrundare till det digitala uppslagsverket som nyligen tog in en kvarts miljard i kapital. Rundan leddes av f d Goldman Sachs-partnern Michael Novogratz nya kryptobank Galaxy Digital. 

11. Christopher Jonsson
11. Jesper Jannesson 
Födda: 1989 
Bolag: Stockfiller

Grundare av bolaget som hjälper livsmedelshandlare och restauranger med hela deras orderflöde. Bland kunderna finns Ica och Coop. 

13. Emelie Bernhardsson
Född: 1988 
Bolag: Academy

Har tagit begreppet ”accelerated learning” till Sverige. Intensivutbildningar baserade på modern hjärnforskning ger företagen den kompetens de behöver inom teknik, finans, medtech och IT. 

14. Daniel Langkilde
Född: 1987 
Bolag: Annotell

Kom till MIT redan vid 18. Efter Handels, Chalmers och Berkeley började han på amerikanska underrättelseföretaget Recorded Future. Startade vid årsskiftet AI-bolaget som lär bl a Volvos och Scanias självstyrande fordon att klara trafiken. 

15. Sïmon Saneback
Född: 1985 
Bolag: Wellstreet

Startade sitt första bolag vid 16 och omsatte 100 miljoner i Top Streetwear vid 26. Tidig e-handelspoddare och numera riskkapitalist med retailfokus som just nu investerar i en techhubb i Sollentuna. 

16. Tommy Leung
Född: 1985 
Bolag: Gafell

Har byggt en fabrik i Hongkong som producerar frysta färdigrätter för flexitarianer som säljs i livsmedels­butiker, restauranger och hotell över hela åttamiljonersstaden. 

17. Olle Rydqvist
Född: 1982 
Bolag: PE Accounting

Valde bort en trygg karriär på revisionsbyrån Grant Thornton för att vara med och utveckla en digital ekonomitjänst som nu har omkring 600 kunder och omsätter 250 Mkr. 

18. Oscar Sehlberg Westergård
Född: 1981 
Bolag: Antler

Var med och grundade mikroförsäkringsbolaget Bima och har en lång bakgrund från Kinnevik, Spotify och Universal Avenue. Nu driver han företagsgeneratorn i Stockholm. 

19. Amir Marandi
Född: 1994 
Bolag: Zaver

Startade som 21-åring betalappen för privatpersoner och har fått med sig investerare som Tom Dinkelspiel, Bo Matsson och Lars Wingefors och fått godkänt av Finansinspektionen. 

20. Anna Loverus
Född: 1988 
Bolag: Artificial Humanity

Lärde sig koda som 8-åring och pluggade psykologi och företagsekonomi. I dag lär hon allt från börsbolag till politiska partier hur människa, teknik och samhälle fungerar tillsammans. 

21. Anders Svensson
Född: 1983 
Bolag: App Rockstar Equity

Har på fyra år byggt upp en koncern inom bygg, fastighet och finans med säte i Växjö. 

22. Simon Fouladi
Född: 1990 
Bolag: Precisely

Började jobba heltid som affärsjurist under tredje terminen och slutade för att vara med och revolutionera en konservativ bransch genom att digitalisera avtal och kontrakt. 

23. Poyan Karimi
Född: 1989 
Bolag: Oddwork

Har skapat ett av Sveriges Superföretag samtidigt som han skådespelat – senast i huvudrollen i långfilmen ”Uppsalakidnappningen” från 2018. 

24. Mathias Eriksson
Född: 1981 
Bolag: Adverai

Har vunnit både guld- och bronslejon i Cannes och var med och drog i gång AI-plattformen som hjälper annonsörer att se vad som funkar och inte funkar. 

25. Marcus Abler
Född: 1986 
Bolag: Habity

Grundare och vd för appen som ska öka transparensen på bostadsmarknaden. Genom att logga in med bank-id får man tillgång till 5,5 miljoner bostäder, oavsett om de är till salu eller inte. 

26. Anton Granlund
Född: 1982 
Bolag Slashten

Öppnade första G-Starbutiken i Sverige när han pluggade på Handels. Det blev tjugo innan han startade bemannings-och rekryteringsbyrå inom retail. 

27. David Wengbrand
Född: 1983 
Bolag: Wrebit

Sveriges bästa redovisningskonsult 2018 som utvecklat Sveriges första bokföringsprogram i mobilen – fota fakturan och AI sköter resten. 

28. Lars Martin Norviit
Född: 1980 
Bolag Firstvet

Insåg tidigt att han ville skapa eget och har tidigare startat mypetbook.se, veterinaren.nu, vetzoo.se och billhop.se

Läs mer: Hela listan med Supertalanger 2019 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST