Fotograf: Privat

Sveriges 101 Supertalanger 2019 – Finansfolket

Finansfolket som har koll. 

1. Alexander Hartman
Född: 1980
Bolag: Northvolt

Läsa hela intervjun här. 

2. Josefin Landgård
Född: 1983
Bolag: Affärsängel

En av grundarna till den digitala vårdcentralen Kry som lanserades 2014. Förra året lämnade hon Kry för att investera i nya hälso- och sjukvårdsbolag, senast i fertilitetstrackern Grace Health för kvinnor i utvecklingsländer och Care To Translate, en medicinsk översättningsapp för vårdpersonal. 

3. Adela Dashian
Född: 1993
Bolag: Keefe Bruyette & Woods

Flyttade som 17-åring från Uppsala till USA för att nå toppen. Ett steg på vägen var prestigefulla Villanova University i en by med samma namn utanför Philadelphia. I dag gör hon karriär som den yngsta svenska kvinnan på Wall Street. 

4. Magda Lukaszewicz
Född: 1992
Bolag: Balderton

Redan som 18-åring blev hon vald till ledamot i kommunfullmäktige (M). Efter en civilekonomexamen jobbade hon 3,5 år för den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs i London. Nu investerar hon i nordiska techstartups. 

5. Pär Norberg
Född: 1981
Bolag: Nordic Capital

IR-chef sedan 2014 med ansvar för företagets relationer med institutionella investerare över hela världen. Innan han kom till Nordic Capital var han på HG Capital och Citi. 

6. Björn Larsson
Född: 1981
Bolag: Anicura

Finanschef och en nyckelperson i bolagets snabba tillväxt från 50 djursjukhus till dagens 250 i tio länder. Han var också huvudansvarig för exitprocessen när amerikanska Mars förvärvade Anicura från Nordic Capital. 

7. Nasim Sabah-Söderlund
Född: 1981
Bolag: Swedbank

Befinner sig mitt i en snabb karriär­ i Swedbank. I sin senaste roll som Head of Finance and Risk har hon fått stora ansvarsområden i bankens snabbast växande enhet, Digital Banking. 

8. Paula Ingvar
Född: 1985
Bolag: King

Efter KTH och Handelshögskolan började hon som konsult i telekombranschen och jobbade över hela världen, från Kuwait till USA. Som finanschef jobbar hon löpande med Kings högsta chefer i USA, England och Sverige. 

9. Carl Jakobsson
Född: 1986
Bolag: IK Investment Partners

Under sina fem år som associate director på IK har han bidragit till flera svenska och finska bolags utveckling, inklusive uthyrningsföretaget Ramudden. Han sitter också med i styrelserna för Aspia och Netel. 

10. Elin Lundström
Född: 1992
Bolag: Upsales Nordic

Efter en raketkarriär på redovisnings­byrån PE Accounting blev hon finanschef hos CRM-utvecklaren Upsales och har nyligen genomfört en nyemission om 25 miljoner kronor i samband med att bolaget gick till börsen i april. 

11. Erik Gutwasser
Född: 1982
Bolag: Mastercard

Har tagit plats i ledningsgruppen och är i rollen som chef för Norden och Baltikum den yngste i företagets historia. Rekryterades från Booz & Company där han jobbade som strategikonsult. 

12. Jennifer Ahle
Född: 1982
Bolag: Castleton Commodities International

Handelsstudent som under sina åtta år på Morgan Stanley byggde upp en framgångsrik plattform för oljehandel, en verksamhet som sedan såldes till ett amerikanskt finansbolag. Innan hon började sin finanskarriär tog hon svart bälte i taekwondo och blev svensk mästare år 2000. 

13. Erika Wranegård
Född: 1988
Bolag: Öhman

Har efter två år i London på Morgan Stanley varit drivande bakom lanseringen av Öhmans gröna obligationsfond, som hon i dag förvaltar. Är aktiv inom FN:s Principles for Responsible Investment Advisory Committee on ESG och en del av projektgruppen för Green Asset Wallet.  

14. Kristian Holmström
Född: 1983
Bolag: Litorina

Har snabbt vuxit i olika roller inom corporate finance till private equity. I dag är han chef på investeringsfonden, där han har ett antal styrelseplatser. Även privatinvesterare i ett antal startupbolag. 

15. Tomas Andersson
Född: 1987
Bolag: Skandiabanken

Efter ekonomistudier i London började han som managementkonsult på Ernst & Young. Vid 29 blev han chef för riskkontrollen på Skandiabanken där han leder en avdelning med seniora riskanalytiker och ansvarar för samtliga risker. 

16. Andreas Frislund
Född: 1992
Bolag: Tikkurila Sverige

Finanschef på Nordens ledande färg­bolag med siktet inställt på att dubblera lönsamheten i det 150 år gamla bolaget. Tidigare var han projektansvarig på konsultbolaget Atea och säljare på teleoperatören Tre. 

17. Jakob Gudmundsson
Född: 1984
Bolag: Capgemini Invent

Strategichef och chef för M&A i Sverige och Finland. Han har också bott i Singapore under ett antal år där han blev ”dubbelbefodrad” från senior manager direkt till associate director på EY Transaction Advisory Services. 

18. Kajsa Gatenbeck
Född: 1990
Bolag: Schibsted Growth

Skrev sin masteruppsats på Spotify och började sedan på MTGx. Efter två år på Splay kom hon till Schibsted Growth där hon hanterar hela investeringsprocessen samt stöttar bolagen i sin tillväxtresa. 

19. Tatiana Shalalvand
Född: 1987
Bolag: Inventure

Började som konsult på Prime och hanterade flera större mediala kriser. Sedan fick hon upp ögonen för startupvärlden, först på Zound Industries och sedan på Sparta. I dag investerare på en av Nordens största vc-fonder. 

20. Alexander Fällström
Född: 1990
Bolag: Goldman Sachs

Har spelat ishockey på högsta nivå, från Minnesota Wild till assisterande kapten i Djurgården. Efter den karriären arbetade han hårt för att ta sig in i finansbranschen och jobbar i dag inom private wealth management. 

21. Anna Bergsten
Född: 1991
Bolag: Apax Digital

Hon har en dubbelmaster i internationell management och internationella affärer. Innan hon började på Apax Digital i London som investerare i techbolag jobbade hon för Goldman Sachs i samma stad, först inom M&A och sedan inom företagets private equity-avdelning. 

22. Pia Dogra
Född: 1994
Bolag: JP Morgan

Efter en examen inom datateknik från University of London började hon som analytiker på JP Morgan i London. Parallellt läser hon ett mastersprogram inom finans på London School of Economics. 

23. Madeleine Moor Larsson
Född: 1992
Bolag: Goldman Sachs

Parallellt med internationella modelljobb läste hon på Cass Business School och London School of Economics. Sedan 2018 jobbar hon som analytiker på valutahandelsgolvet hos Golman Sachs i London.

24. Sonja Nasehi
Född: 1993
Bolag: Mojo Stocks

Sprider kunskap om aktier genom en app där det finns kunskap från Morningstars analytiker och ett drag and drop-gränssnitt där människor utan kunskaper kan testa sin egen portfölj. 

Läs mer: Hela listan med Supertalanger 2019 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.