Fotograf: Pexels

Nu våras det för bitcoin igen

Trodde du att kryptovalutor var stendött? Då är det hög tid att tänka om. 

Orsaken är att den mest välkända kryptovalutan av alla – Bitcoin – har passerat 7 000 dollar. En annan välkänd kryptovaluta - Ethereum – går också som tåget.

Bitcoin har klättrat till sitt högsta värde sedan september där en enda Bitcoin i skrivande stund är värd cirka 7 078 dollar, enligt Bloomberg.

Det kan exempelvis jämföras med bottennoteringarna i början på maj på 5 000 dollar.

Det är inte bara Bitcoin som går starkt framåt, utan detsamma gäller en annan välkänd kryptovaluta – Ether.

Den har ökat med drygt 9 procent bara över helgen och ligger nu på drygt 193 dollar.

Framtiden för kryptovalutor är dock fortfarande höljd i dunkel.

Läs även: Raset tilltar på Stockholmsbörsen efter nya tullutspel mellan USA och Kina

Dels på grund av trycket från lagstifare, dels på grund av nyheter om att New York State Attorney General Letitia James så sent som förra månaden hävdade att bolaget bakom valutan Tether – Tether Limited - samt kryptohandlaren Bitfinex – Ifinex – har försökt att mörklägga att hackare lyckats lägga beslag på kryptovalutor till ett värde av motsvarande 850 miljoner dollar.

Bitfinex har dock gått i svaromål och hävdar att domstolsansökan från Letitia James är full med falska anklagelser och att Crypto Capital – som bland annat servrar just Bitfinex och utför själva transaktionerna – har informerat om att kryptovalutan som det talas om inte har gått förlorad, utan snarare är "säkrad och skyddad".

Hur det är med den saken är bäst att låta vara osagt.

Oavsett vilket och även om Bitcoin håller på att få alltmer fart är det fortfarande långt kvar till 2017 då valutan peakade på 19 000 dollar.

Läs även: Nykomlingarna som mer än dubblats – börsnoteringarna du skulle hoppat på


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST