Fotograf: Pexels

Amazons nya AI-satsning ska ersätta lagerjobb

Maskinerna ska bland annat paketera beställningar.

Amazon är känt för sin drivkraft att automatisera så många delar av verksamheten som möjligt, alltifrån prissättning till transport av varor.

Nu har bolaget börjat använda sig av AI-maskiner som paketerar beställningar, uppger källor för Reuters.  

Tech-giganten, som leds av innovatören, tillika världens rikaste man: Jeff Bezos pressar ytterligare för att minska arbetet och öka vinsten. Den senaste planen berör golvet inom organisationen och innebär en underlättning av relativt enkla lageruppgifter, som att hämta och paketera ordrar.

Planen uppges dock innebära att det kan bli tal om att fler än 1 300 tjänster vid Amazons 55 distributionscenter i USA försvinner. 

"Vi förväntar oss att effektivitetsbesparingarna kommer att återinvesteras i nya tjänster till kunder, där nya jobb kommer att fortsätta skapas," sa en talesman från Amazon i ett uttalande.

Bolaget har enligt uppgifter börjat använda sig av teknologin på några lager, men planerar att installera maskiner på fler platser.

Läs även: Experten om marknadsföringsstrategi – dilemmat mellan människor, värden och vinst

"Vi sätter igång med den här nya tekniken med målet om att öka säkerheten, påskynda leveranstiderna och öka effektiviteten över vårt nätverk," menar talesmannen.

Investeringen beräknas kunna betala av sig på under två år.

Läs även: Tesla spenderar 0 kr på marknadsföring


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST