Fotograf: Magnus Hjalmarsson Neidemann / TT

Ras i New York men lugnare i Asien

New York-börserna föll fortsatt under tisdagskvällen. I Asien var resultatet blandat. 

Börserna i New York fortsatte att falla under tisdagskvällen. 

Detta efter att den amerikanske presidentens toppförhandlare Robert Lighthizer bekräftat att USA avser att höja tullarna på kinesiska varor på fredag. Scenförändringen har varit dramatisk.

"Vi kände att vi var på rätt spår för något. Under loppet av förra veckan såg vi att Kina backade från åtaganden. Enligt vår syn är det oacceptabelt", sade han till reportrar.

Dow Jones storbolagsindex stängde ned 1,8 procent till 25.965.

Det bredare S&P 500 hade sjunkit 1,7 procent till 2.884, medan tekniktunga Nasdaq Composite hade backat 2,0 procent till 7.964.

Samtliga sektorer blinkade rött då kraftbolag klarade sig bäst med en nedgång på 0,3 procent, medan teknik föll 2,1 procent.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 2 punkter till 2,45 procent.

Den globala börsnedgången fortsatte även i nattens och morgonens Asienhandel, men var lindrigare än tidigare i veckan.

Vid 8-tiden var breda Topix ned 1,9 procent och Nikkei 225 ned 1,7 procent i Tokyo.

I Kina backade Shanghai 0,5 procent. Hongkongbörsens Hang Seng var ned 1 procent. Den kinesiska teknologitunga Shenzhen-börsen var dock upp 0,2 procent.

Oljepriset har fallit tillbaka på den spökande handelsoron, vilket bidrog till särskilt svag utveckling för aktier i energisektorn.

Kinesiska makrodata som redovisades under natten visade att exporten föll oväntat i april, men att importen samtidigt noterades i ett högre tempo, med den första ökningen i på fem månader. Kinas reserver av utländsk valuta noterade också oväntat en minskning, för första gången på ett halvår.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST