Fotograf: Meritmind

Livet är för kort – Gör det du tror på!

Med sin nya plattform för microlearning vill Helena Casserlöv-Kvist accelerera och utveckla kompetens. 

Om du har en bra utbildning och har kommit in ordentligt på arbetsmarknaden så kan du med största sannolikhet välja att arbeta med något som du tror på. Ta tillvara på det! Livet är för kort för att ägna det åt sådant du inte tror på!

Min uppgift, i alla mina roller, har varit att inse vilka behov som finns och på bästa sätt se till att lösa dem. Det har följt mig genom livet. Från att som barn hjälpa skadade djur till att nu hjälpa företag och människor till framgång inom ekonomiområdet.

Varför inom ekonomiområdet, kanske du undrar? Sannolikt för att jag spenderat hela mitt yrkesverksamma liv med ena foten inom ekonomi; som controller, ekonomichef, managementkonsult och vd. Jag har sett vikten av att ha vettiga underlag inför viktiga beslut, ha rätt i sin redovisning, effektiva processer och koll på likviditeten. Jag har också sett vikten av att ekonomer och andra ansvariga har tid och energi att lyfta blicken och se framåt och att få hjälp att åstadkomma det de tror på.

Det var det som gjorde att jag startade först Meritmind och tio år senare även Brightby. Jag försökte få igenom mina tankar hos mina två senaste arbetsgivare, men de ville inte riktigt nappa på kroken.

Som tur är var jag inte ensam om att tycka detta var viktigt. Jag fick med mig andra som också brann för att hjälpa till med mer kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Mina kollegor och jag ville hjälpa kunder med förändringsarbeten på ett sätt som verkligen skulle göra skillnad. Vi ville stötta de företag som behövde en interimistisk chef eller specialist, eller vid en rekrytering hjälpa till att hitta den ideala kandidaten. Vi ville också att man skulle kunna hyra in bra kompetens även för de mer grundläggande rollerna inom ekonomiområdet.

Vartefter vi växte kunde vi finna nya kollegor som tänkte och ville detsamma. I Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås och Linköping. Och nu senast i Düsseldorf.

Och det är ju så, du behöver normalt inte starta företag för att få göra det du tror på. Det fungerar alldeles utmärkt att verka i ett bolag vars verksamhet man tror på och vars värderingar man delar. Se bara till att ha en chef som tror på dig, så finns alla förutsättningar på plats.

Nu har vi tagit flera nya steg för det vi tror på:

Vi ser att behovet av att kompetensutveckla sig ökar. Samtidigt avsätts mindre tid till att lära sig nytt. Vi har tagit fram ett sätt att lösa det på genom vår microlearning-plattform MeritGO som riktar sig till framför allt ekonomer och chefer.

Vi tror vi kan tillföra något nytt och med bättre kvalitet på den tyska marknaden, där vi nyligen dragit igång. En svår utmaning, men den som aldrig försöker lyckas garanterat inte, så vi tar chansen och risken.

Vi tror också vi kan bidra med branschspecifika tjänster inom bank, finans, försäkring; en verksamhet som nu växer.

Jag som grundare, entreprenör och vd är glad, stolt och tacksam över att få göra det jag tror på tillsammans med de jag tror på!

Läs även: Krönika: Se upp för innovationsteater