Fotograf: Mostphotos

3 lockande aktier att köpa - men sälj storbolaget

Tre köp och ett storbolag att sälja.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Vestas, Ambea och Balco i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar säljråd för Assa Abloy.

Danska Vestas marginaler pressas av hård konkurrens. Vindkraftsbolaget bygger samtidigt successivt upp en eftermarknad som ger stöd åt lönsamheten. Affärsvärlden ser på nuvarande nivåer bolaget som en utmärkt aktie för den långsiktiga tillväxtportföljen. Köpråd lämnas med riktkursen 720 danska kronor på ett års sikt.

Ambea har liksom många andra välfärdsbolag utvecklats svagt på börsen. Tidningen lockas av en värdering på p/e 10 på vinstprognoserna för 2019 och 2020 och ger köpråd för aktien.

Frågan om Nordens tidigare starka bostadsmarknad bromsar in eller ska kraschlanda håller tillbaka nästa alla branschrelaterade aktier. För Balcos höglönsamma balkongaffär är baissen fortsatt överdriven, anser Affärsvärlden som ger ett förnyat köpråd för den lågvärderade balkongaktien på ett års sikt.

Den välskötta låskoncernen Assa Abloy ser ut att kunna nå både tillväxt- och vinstmål. Värderingen är dock långt över branschsnittet och tidningen har svårt att se vad som ska kunna lyfta kursen ytterligare. Affärsvärldens, som gav köpråd i höstas, råd blir därför att sälja aktien och ta hem vinsten.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST