ANNONS

"Workshopen är inte död – du har bara utfört den på fel sätt!"

I veckans avsnitt av PåJobbet gästas Kristina Vallin och Maria Narbom av Charlotte Sundåker. Charlotte är vd och grundare av Planethon, engagerad i flera styrelser och tidigare vd på Hyper Island. Denna vecka diskuteras det bland annat huruvida workshopen är död eller ej.

"Vad har du för tankar kring det här med workshops? Hur ska man tänka för att göra det på ett kreativt och lustfyllt sätt?" frågar Maria Narbom.

"Jag har märkt av en väldig workshop-trötthet, men känner inte till att workshopen skulle vara död. Om jag jämför med att jobba med workshops för åtta år sedan mot idag så har det förändrats ganska fort. Jag tror att det beror på chefer som har haft otur när de har tänkt. De tänker att de har en strategi och vet hur de vill göra så nu ska de bara förankra idén hos medarbetarna. Förankringen sker via en workshop där alla får tänka och tycka lite, så alla känner att de är med, men egentligen styr vi dem i vår riktning", svarar Charlotte Sundåker.

"Precis det där har jag hört och upplevt själv tidigare i karriären", utbrister Maria Narbom.

"Vi vet ju redan hur vi vill göra. Så fungerar det om vi utgår från att medarbetarna inte tänker själva. Vi människor är dock smartare än så och förstår att vi blir lurade, vilket har gjort att workshop som metod har fått sig en törn", tillägger Charlotte Sundåker.

Är du intresserad av att höra på Charlottes lösning på detta dilemma? Det och annat matnyttigt får du i veckans avsnitt av PåJobbet!

Podden #påjobbet är en av Sveriges största ledarskapspoddar och drivs av Capacitet - en del av Wise Consulting. Du hittar fler avsnitt där poddar finns!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST