Fotograf: Pressbild Google/Unsplash

Försäljningsras för Google – vd:n skyller på ”motvind” för Pixel-lur

Försäljningen går dåligt för Googles Pixel-smartphone.

Den dyra smarttelefonen Pixel är enligt Googles vd, Sundar Pichai, anledningen till sämre försäljningsresultat för Google i det första kvartalet. Det skriver Business Insider. Vd:n hävdar vidare att den minskande försälning beoror på "motvind från år till år" inom smartphoneindustrin. Att försäljningen faller pekar på tech-gigantens svårigheter att skapa hådvara som är vinstdrivande. 

Nästa månad förväntas Google visa upp en ny och billigare variant, Pixel 3a och 3a XL skriver The Verge. Enligt ekonomichefen i moderbolaget, Alphabet, är det inom smartphonendustrin ett högt tryck på högkvalitativa telefoner, vilket orsakat lägre försäljning det här kvartalet jämfört med samma tid för ett år sedan. 

Alphabets omsättning uppgick till 36,33 miljarder dollar (31,1), att jämföra med analytikerkonsensus från Refinitiv som låg på 37,33.

Resultat per aktie hamnade på 9,50 dollar (13,33), jämfört med analytikerkonsensus som låg på 10,48. Resultatet tyngdes av EU-böter på 1,7 miljarder dollar. Exkluderat för böterna var resultatet 11,90 dollar per aktie, högre än väntade 10,61 dollar.

Aktien tappar 7 procent i efterhandeln. 

Läs även: Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.