Fotograf: Richard Drew / TT bild

Efter rapporten: Så gör du med Spotifys aktie, enligt experterna

Köpläge efter rapportsläpp i Spotify? Så här tycker proffsen.

Inför klockringningen igår öppnades dammluckorna för veckans rapportflod med bland annat svenska Spotify, som varit noterad på New York-börsen i drygt ett år.

Streamingbolaget redovisade en mindre förlust än väntat och större tillflöde av premiumanvändare jämfört med Bloombergs konsensusestimat. Omsättningen översteg förväntningar med 3 procent. Aktien steg 4,3 procent i förhandeln efter rapportsläppet. Vid stängning var aktien marginellt ned.

Läs även: Spotify når magisk gräns: 100 miljoner abonnemang

Flera analyshus har släppt färska analyser efter rapporten och en klar majoritet rekommenderar nu köp av aktien, rapporterar Finwire.

Pivotal Research sänker till exempelvis riktkursen för Spotify till 155 dollar från 165 men upprepar köp. Japanska finansbolaget Nomura höjer riktkursen för Spotify till 190 dollar från 188, och rekommenderar köp. Royal Bank of Canada sänker riktkursen för Spotify till 185 dollar från 190, men presenterar en positiv rekommendation på outperform. Även Nordea rekommenderar en stark köp-position med en riktkurs på 205 dollar.

Alexis Christoforous, analytiker på Yahoo Finance belyser Spotifys Q1-resultat och menar att: "tillväxt är i fokus för musikplattformen, eftersom man kan få människor att betala för att vara med i en gemenskap".

För det andra kvartalet räknar Spotify med att öka antalet premiumanvändare med 29-34 procent till 107-110 miljoner. För helåret upprepar Spotify att antalet premiumanvändare skall öka till 117-127 miljoner. 

De totala intäkterna för Q2 bedöms landa på mellan mellan 1,51 och 1,71 miljarder euro med ett rörelseresultat på mellan -15 och -95 miljoner euro. Årsintäkterna bedöms fortsatt öka 21-29 procent till 6,35-6,8 miljarder euro.

Den här grafen visar analytikernas syn på aktien och hur den förändrats senaste året. Gröna fältet visar andelen positiva rekommendationer, som för tillfället uppgår till 63 procent, enligt databasen Factset. 

Bildkälla: Infront

Bildkälla: Factset

Läs även: Nordea sviker med nya siffror: 4 saker du behöver veta om rapporten


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST