Fotograf: Flickr

Så lever världens tredje rikaste: Äter McDonald’s 3 dagar i veckan och dricker 5 burkar cola om dagen – vid 88 års ålder

Warren Buffett skräms inte av dödstankar.

Världens tredje rikaste man Warren Buffett är 88 år, han äter McDonald’s tre dagar i veckan, njuter av Dairy Queen-glass och dricker fem burkar cola per dag – och tänker inte sluta med något av det. Det skriver Financial Times.

Hans dagliga diet inkluderar också andra läskedrycker och stora doser av salt. Hans kollegor brukar skämta att det börjar snöstorma varje gång saltkaren hamnar i Buffetts händer. 

”Jag är inte skrämd av dödstankar”, säger Warren Buffett till Financial Times. Han har inte heller några planer på att lämna Berkshire Hathaway där han sitter som vd. 

Han lever till fullo och kallar jobbet för ”semester”, även om han måste bara hörapparat och undvika köra på natten. 

I intervjun med Financial Times pratar Warren Buffett ärligt om att en dag ge sin plats till efterträdare – men efter att han lämnat jordelivet. ”Kapitalismens morfar” förväntar sig att Berkshire Hathaway ska fortsätta att blomstra till följd av gemenskapen han skapat bland aktieägarna och de anställda, och genom hans eget insisterande på att inte utlova för hög avkastning. 

Läs även: Warren Buffett står redo att göra ”elefantförvärv” – väntar bara på rätt läge


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST