Fotograf: Alessandra Tarantino / AP / TT

”Du är aldrig för gammal för att börja tänka som Greta”

Bakom uppmärksamheten kring miljöaktivisten Greta Thunberg ligger en viral spiral i sociala medier – men också en ungdomligt naiv inställning som handlar om att det faktiskt går att göra skillnad. Därför ska du börja tänka som en tonåring, skriver Ulf Skarin. 

Precis innan jag kommer fram till kontoret – det vill säga lobbyn på ”mitt” hotell – promenerar jag förbi Riksdagshuset. Och där brukade hon troget sitta, Greta Thunberg, ensam bredvid sin ryggsäck och med sitt handtextade plakat ”Skolstrejk för klimatet”.

Jag hälsade ibland och tänkte att jag någon dag borde bjuda henne på lunch. Men det blev aldrig av. Nu äter hon i stället middag med påven, talar inför EU och...

Läs hela Ulfs spaning på vår premiumsajt VA Insights:


Prova utan kostnad i 30 dagar


Redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST