Fotograf: Unsplash

Amazon uppges vara på väg att lansera hifi-musiktjänst: ”Spotify har precis blivit utmanövrerat”

Tidal har en liknande tjänst sedan tidigare. 

E-handelsjätten Amazon ryktas föra diskussioner om att licensiera in musik i högkvalitativt ljud, genom en hifi streamingplattform, inför lanseringen av en premiumtjänst för musik. Lansering kan ske mot slutet av 2019 och bolaget kommer i så fall att ta upp kampen med bland annat Spotify och Apple Music. Det rapporterar Music Business Worldwide.

För 15 dollar per månad kommer lyssnaren att kunna få bättre överföringshastighet än CD, och det Amazon håller på med just nu är att reda ut hur bred katalog man kan få och hur den ska finansieras, enligt källor till MBW. 

Tidal har en sådan tjänst sedan tidigare, och är bäst inom hi-def. Priset för deras hifi-prenumeration med högkvalitativt ljud är 19,99 dollar per månad. Även Deezer erbjuder samma typ av tjänsten till samma pris. 

Frågan är om Amazons hifi-satsning kan bli en utmaning för Spotify och Apple Music.  

”Än så länge har Spotify och Apple Music motstått att lansera en streamingstjänst för högre pris, inte heller ge bättre kvalitet till samma pris. Om Amazon tar steget, kan det positivt påverka prisflexibiliteten för konsumenterna, och goda nyheter för genomsnittlig intäkt per streaminganvändare generellt. Spotify har precis blivit utmanövrerat,” kommenterar en källa till MBW. 

Förra veckan lanserade Amazon en reklambaserad gratis musiktjänst på Alexa som kännetecknade början på Amazons ekosystem för musikstreaming. De lyssnare som vill slippa reklam kan prenumerera på Prime-medlemskap, med mer än 2 miljoner låtar att välja mellan. De som vill få ännu mer kan även uppgradera till Amazon Music Unlimited som kostar 3,99 dollar per månad.

Läs även: Amazon-hot får Spotifys aktie på fall


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST