Fotograf: Pixabay / Pressbild Transfer Galaxy

De har tagit fram ett Swish för utlandsbetalningar – och tagit in 30 miljoner

FN:s 17 globala hållbarhetsmål är den hetaste snackisen i både startupkretsar och i riskkapitalvärlden just nu. Med ”Veckans målgörare” lyfter vi svenska bolag som bidrar till att välden går i mål. Först ut är fintechbolaget Transfer Galaxy.

De globala målens ledord är ”leave no one behind” och mål 10 belyser vikten av att verka för ett samhälle där ingen lämnas utanför i utvecklingen.

Yosef Mohamed, hans bror Ali och barndomsvännen Khalid Qassim är Vivallaentreprenörerna som ville visa att det går att lyckas även om du är född med “fel namn”. Mot alla odds har de byggt upp ett av Sveriges hetaste fintechbolag, Transfer Galaxy, som enkelt uttryckt är ett Swish för utlandsbetalningar.

Till skillnad från andra betalbolag riktar sig Transfer Galaxy till dem som saknar tillgång en traditionell bank och i stället använder mobilen för att spara pengar och genomföra betalningar, inte minst till släktingar i utlandet.

Veckans målgörare

Det kommer att krävas massor av idéer och mängder med kapital för att nå FN:s 17 globala hållbarhetsmål år 2030. Med Veckans målgörare vill vi lyfta svenska bolag vars verksamheter på olika sätt bidrar till att världen kommer i mål.

De berättar om hur de ringde över hundra riskkapitalbolag men ingen ville investera. I fjol bröt riskkapitalbolagen Backing Minds, som startats av Susanne Najafi och Sara Wimmercranz, och Alfvén & Didrikson den negativa trenden genom att satsa 30 miljoner kronor på bolaget.

Tillväxten i transaktionerna är stark. Att nå de första 100 miljonerna tog ett drygt år. De nästa 100 bara fem månader. Omsättningen i bolaget tog ett rejält skutt 2017 då den nådde knappt 8 miljoner kronor.

Mer läsning: Se hela unika listan – 74 svenska bolag som ska fixa globala hållbarhetsmålen – på vår premiumsajt Veckans Affärer Insights:


Prova utan kostnad i 30 dagar


Redan prenumerant? Läs hela artikeln här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST