Unsplash

Evolution Gaming rusar tvåsiffrigt på dagens kanonrapport

Evolution Gaming går emot analytikernas prognos - nästan 4 miljoner högre resultat än väntat.

Livekasinounderleverantören Evolution Gaming redovisar ett ebitda-resultat på 35,9 miljoner euro för det första kvartalet 2019 (21,6). Aktien rusar 12% idag. 

Väntat var 32,2 miljoner enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers estimat.

Nettoomsättningen uppgick till 79,3 miljoner euro (51,6). Snittestimatet var 72,4 miljoner.

Evolution Gaming räknar med att ebitda-marginalen för 2019 kommer att hamna i det övre spannet av det tidigare kommunicerade prognosintervallet 44 till 46 procent.

Det framgår av bolagets rapport för det första kvartalet 2019.

Bakgrunden till de uppjusterade utsikterna är en "bra start på året" samt "stor tillförsikt inför kommande produktlanseringar", skriver vd Martin Carlesund i rapporten.

Analytiker trodde inför torsdagens rapport i snitt att ebitda-marginalen för helåret skulle blir 45,3 procent, enligt Infront Datas sammanställning. Evolution Gaming ökade båda omsättning och ebitda-resultat mer än vad analytikerna hade räknat med i det första kvartalet.

"En viktig förklaring till utvecklingen är att vi nu får utväxling på de investeringar som gjordes 2018", skriver vd Martin Carlesund och hänvisar till att bolaget under 2018 expanderat såväl studioyta som kundmiljöer och antalet bord.

Samtidigt konstaterat han att inget av de tio nya spel som presenterades på spelmässan ICE i London i februari inte "i någon större utsträckning" har påverkat tillväxten i det första kvartalet eftersom dessa precis har börjat rullas ut.

"Den positiva intäktsutvecklingen förklaras främst av ökade provisionsintäkter från befintliga kunder, samt till viss del från nya kunder", skriver Martin Carlesund.

Under kvartalet har bolaget bland annat lanserat produkter med Svenska Spel och ATG i Sverige.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST