Fotograf: Unspash

Spotifys bakslag i Indien: Tvingas ta bort inhemska låtar – två månader efter lanseringen

Musiktjänsten Spotify möts av motgång i Indien när man tvingas ta bort låtar från ett av de stora inhemska skivbolagen.

Det är Saregama som kräver detta i inlämnade domstolsdokument efter att bolagen inte kunnat enas om licensvillkoren, rapporterar Reuters. Spotify ges nu tio dagar på sig att ta bort alla låtar tillhörande skivbolaget.

Beskedet kommer två månader efter att Spotify lanserats i Indien. Bolaget har redan över en miljon lyssnare, inräknat för gratis- och abonnemangstjänsten. Den kostnadsfria tjänsten finansieras med reklam.

Spotify har inte velat kommentera Reuters uppgifter.

Indiens musikmarknad är priskänslig och full med aktörer, inklusive lokala JioSaavn och Apple Music.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.