Trump ställde Twitters vd till svars i Vita huset: Varför krymper min följarskara?

Presidenten anklagar Twitter för att ha fifflat med hans nära 60 miljoner följare. Så här svarade vd Jack Dorsey vid deras möte i Ovala rummet.

På tisdagseftermiddagen amerikansk tid på tisdagen möttes USA:s president Donald Trump och Twitters medgrundare tillika vd Jack Dorsey över skrivbordet i Ovala rummet, rapporterar flera internationella medier.

Tidigare under tisdagen hade presidenten anklagat Twitter för att spela politiska spel och för att ha fifflat med hans nära 60 miljoner följare. Det förstnämnda är inget nytt, Donald Trump har tidigare vädrat åsikter om att han anser att Twitter är partiska mot konservativa användare.

Samtalet blev offentligt genom att techsajten Motherboard tagit del av ett internt mejl till anställda i Twitter där det stod att samtalet skulle handla om "det offentliga samtalets tillstånd på Twitter".

På frågan om varför hans följarskara minskat svarade Jack Dorsey, enligt Washington Post, att Twitter tagit krafttag mot troll- och spamkonton och att följarantalet därför kan variera.

Även Jack Dorsey har sett sitt följarantal minska på grund av åtgärderna, sa han till presidenten enligt Washington Post.

Efter mötet lade Trump upp följande meddelande:

Jack Dorsey tackade presidenten i ett svar på Twitter.

"Twitter finns för att tjäna det offentliga samtalet som helhet och vi har för avsikt att göra samtalet mer civiliserat och hälsosamt."


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST