Fotograf: Wikimedia Commons

Jättelik SAS-strejk rycker närmare – kunder erbjuds omboka sina biljetter

Om parterna inte når en uppgörelse startar strejken vid midnatt natten mot fredag. "Jag är verkligen bekymrad över konfliktrisken", säger förhandlingschef Torbjörn Granevärn.

En SAS-strejk på fredagen närmar sig och bolaget har redan börjat erbjuda ombokning för flyg under helgen. Detta rapporterar Ekot.

Under onsdagen fortsätter förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare. Samtalen berör piloternas arbetsvillkor och löneökningar. De två sidorna uppges vara långt ifrån att enas.

"Jag har länge haft en övertygelse om att vi skulle hitta en förhandlingslösning men nu känner jag att jag är allvarligt bekymrad för det", säger Torbjörn Granevärn, förhandlingschef på Transportföretagen flygbranschen.

"Jag är verkligen bekymrad över konfliktrisken", tillägger Torbjörn Granevärn om en potentiell strejk på fredagen.

Om parterna inte når en uppgörelse startar strejken vid midnatt natten mot fredag. Den omfattar då cirka 1 500 piloter i Sverige, Norge och Danmark, vilket är nästan alla som jobbar på SAS.

All flygtrafik kommer i så fall att ställa in förutom de cirka 30 procent av SAS avgångar som flygs av andra flygbolag.

SAS erbjuder nu samtliga kunder som ska flyga under helgen möjlighet att omboka sina biljetter.

"Vi tror och hoppas att det blir en lösning. Samtidigt förstår vi att många kunder kan känna en oro och då väljer vi att erbjuda möjligheten att boka om biljetterna", säger Freja Annamatz, presschef på SAS, till TT. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST