ANNONS

Utvilade medarbetare åstadkommer magi

Har du som chef funderat på hur din personal mår? Är dina anställda utvilade, avslappnade och fulla av energi? Den frågan ska du som chef eller förman ställa dig ofta. För svaret kan variera! 

Som arbetsgivare​ söker man produktivitet, effektivitet och driv hos anställda. Det får man genom välmående och utvilade medarbetare. Villkoren på dagens arbetsmarknad har blivit allt mer flexibla, men också mer krävande med jobb som ibland snurrar 24/7. Det här kräver också mer av ledarskapet. Här finns många utmaningar att bita i. 

Om stressen​ får härja okontrollerat så leder det inom kort till utmattningar och sjukskrivningar i personalen. Det betyder att anställda behöver fokusera på återhämtning som ger ny ork. Det går inte att prestera på topp jämt. 

Utmattning bland​ medarbetare kan bero på många olika saker och därför lönar det sig för arbetsgivare att gå till botten med allt som berör hälsa och välmående. Arbetskulturen inverkar stort på människans välmående. Men också den allmänna trivseln på jobbet. 

Firstbeat Technologies

● ​Firstbeat grundades 2002 med bakgrund i toppmodern forskning inom fysiologi, matematisk modellering och beteendevetenskaplig forskning. 

● ​I dag säljs produkterna världen över. Firstbeat är den ledande leverantören av fysiologiska analyser för välbefinnande, träning och idrott. 

● ​Firstbeats Livsstilsanalys har genomförts på över 300 000 anställda, för att kartlägga arbetsförmågan och motverka stressrelaterad ohälsa. 

Läs mer om Firstbeat här

Hantera stressen och skapa magiska resultat 

Stress är inte ​bara negativt - tvärtom! Stress behövs för att fungera i vardagen. Men stressen måste hanteras rätt. Bakom varje utmattning finns nämligen en brist på återhämtning. 

Gränsdragningen mellan​ arbetsliv och fritid är hårfin. Likaså den eviga balansgången mellan belastning och återhämtning. En av nycklarna till ett välmående arbetsklimat är att skapa en uppmuntrande företagskultur som stöder och förpliktigar varje individ att ta hand om sig själv. 

Alla medarbetare​ är olika och det kan vara små, små detaljer som avgör när var och en mår bra - och när man inte gör det. Utmaningen ligger i att identifiera de individuella orsakerna på egen hand. Det är lätt hänt att man vänjer sig vid onormala situationer! 

Ta hand om medarbetarna - och det betalar sig tillbaka mångfalt 

Firstbeats målsättning​ är att hjälpa alla att må bättre på jobbet. Med hjälp av Livsstilsanalysen kan Firstbeat erbjuda komplett information om personalens nuvarande situation och hur den kan förbättras och förstärkas framöver. För att följa med hur personalen på riktigt mår behövs individuella mätningar, feedback och stöd. 

Firstbeats Livsstilsanalys​ visar vad som tar och ger energi. Firstbeat hjälper till med att skapa en sund företagskultur som märks i företagets produktivitet och effektivitet. Det är viktigt att följa upp sömn och återhämtning på individnivå, det ger friskare och mer utvilade medarbetare! 

Firstbeat jobbar med​ synliga resultat som kan mätas i livskvalitet och hållbar prestationsförmåga. En välmående personal avspeglas i företagets produktivitet och ekonomiska framgång. Målsättningen är att alla ska orka bättre - både på jobbet och på fritiden. 

Läs mer om Firstbeats Livsstilsanalys här


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST