Fotograf: Unsplash

Netflix faller på börsen – trots att vinsten trumfar förväntningarna

Svag prognos från streamingjätten ligger bakom att aktien backar efter rapportsläpp.

Streamingjätten Netflix redovisar en omsättning i linje med förväntat samtidigt som resultatet var klart bättre än väntat under första kvartalet. Däremot var prognosen för andra kvartalet på den svaga sidan och aktien tappade initialt i efterhandeln.

Omsättningen uppgick till 4,52 miljarder dollar (3,7), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 4,50.

Resultat per aktie hamnade på 0,76 dollar (0,64), vilket är 31 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 0,58.

Antalet nya abonnenter under kvartalet var 9,6 miljoner. Väntat var 8,9 miljoner.

Bolaget spår en omsättning på 4,93 miljarder dollar och ett resultat på 0,55 dollar per aktie för det andra kvartalet. Det är sämre än förväntningarna på Wall Street då en omsättning på 4,97 miljarder respektive ett resultat på 0,99 dollar förväntas.

I det andra kvartalet väntas 5 miljoner nya abonnenter tillkomma, att jämföra med att analytikerna räknar med 5,25 miljoner.

Netflix föll rejält i efterhandeln till att börja med, men återhämtade sig under natten till -0,8 procent. Under ordinarie handel på onsdagen stängde aktien 3 procent högre.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.