Fotograf: Pixabay

Klassiska spelbolaget Atari har återuppstått – och kommer snart till Stockholmsbörsen

Bolaget bakom Pong och Asteroids listas på Nasdaq First North.

Det klassiska spelbolaget Atari, som förknippas med gamla succéer som Pong, Pac Man och arkadspelet Asteroids, är nu på väg till Stockholmsbörsen. Det skriver Di Digital.

Bolaget är för närvarande listat i Frankrike men står inför en parallellnotering på Nasdaq First North den 25 april. Anledningen är att man vill få tillgång till den starka utveckling spelbranschen har i Norden just nu, uppger bolagets vd.

”Ni har en industri som är enorm nu och det har hjälpt investerare att förstå tillväxten och den goda avkastning som spelindustrin skapar. För oss är det därför naturligt att även noteras här”, säger vd Frederic Chesnais till Di Digital.

Atari grundades redan 1972 och blev snabbt ledande inom branschen med klassiska titlar som Pong. Trots det gick bolaget i konkurs 1984, och sedan dess har ett antal uppdelningar följt.

Frederic Chesnais var med och tog över bolaget vid en ny konkurs 2013, och man har nu lyckats vända förlusten till 23 miljoner kronor i vinst. I dag har Atari ingen egen utvecklingsstudio, utan satsar på att ge ut nya versioner av de gamla klassiska titlarna.

Listningen i Stockholm handlar enligt vd:n inte om att ta in kapital, utan ska ses som ett långsiktigt projekt.

Läs även: Walmart gör som Google – storsatsar på ny teknik för gamers


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.