NYTT MAGASIN: Techmiljardärerna älskar Climeon, mikrovarumärken hotar storbolag och världens 17 viktigaste affärsidéer

Här är ett nytt, fullspäckat nummer av Veckans Affärer magasin med analyser, reportage, profiler och trendspaningar.

Nu finns ett rykande färskt nummer av Veckans Affärers magasin ute. Du som är prenumerant har förutom printversionen även tillgång till magasinet som e-tidning samt i vår mobilapp för Iphone eller Android.

Inte prenumerant ännu? Prova Veckans Affärer Insights utan kostnad i 30 dagar så får du tillgång till e-tidningen direkt!

Här är en del av innehållet:

PROFIL
Techmiljardärerna älskar hans heta snillebolag
Svenska Climeon får hjälp av Bill Gates och Jeff Bezos superfond för att rulla ut 1 miljon smarta kraftverk som gör el av varmvatten. Thomas Öström avslöjar hur dealen syddes ihop, varför kärnkraften redan är körd och exakt när han insåg att han måste börja bygga bolag som kan rädda världen.

SPECIAL
Världens 17 viktigaste och smartaste affärsidéer
Bakom klotets största utmaningar gömmer sig många av århundradets allra bästa affärs- och investeringsmöjligheter. FN:s 17 globala hållbarhetsmål är den hetaste snackisen i både startupkretsar och i riskkapitalvärlden just nu.

DIGITALT
Små och snabbfotade hotar de stora
Mikrovarumärken är digitala, flexibla, många och kan snabbt fånga upp trender. En del har redan vuxit sig stora och fler är på väg. För kläd- och livsmedelsjättarna gäller det att anpassa sig. Eller plocka fram plånboken.

ANALYS
E-kronan: Digital, radikal, missförstådd
”Ungefär vart hundrade år behöver vi fundera på vårt monetära system. Vi är där nu”, säger Riksbankens expert. E-kronan ska säkra ett digitalt betalmedel. Men den kan även minska bankernas lönsamhet och ge lägre skatt.

INNOVATION
Ny marknad när läsarna blir lyssnare
Fyra av tio böcker konsumeras via streaming. Hittills har utgivningen inte varit lika lönsam som för tryckta böcker – men det kan robotinläsningen ändra på.

PERSONLIGT
”Flyget? Vi tar tåget överallt”
På White Arkitekter har tåg varit normen sedan flera år tillbaka. ”Vi har ändrat vårt sätt att bygg hus. Självklart har vi ändrat vårt sätt att resa också”, säger Rickard Nygren.


Testa Veckans Affärer Insights nu!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST