Fotograf: Bezav Mahmod / SvD / TT

Nyamko Sabuni vill ta Liberalerna ur krisen – kandiderar till ny partiledare

Hon vill ta över när Jan Björklund lämnar partiledarposten.

Den tidigare jämställdhetsministern Nyamko Sabuni har beslutat sig för att kandidera till partiledare för Liberalerna. Det skriver hon i ett inlägg i det liberala nyhetsmagasinet Nu

Hon sitter idag som hållbarhetschef på ÅF Pöyry. 

”Jag är övertygad om att det bortom dagens kris finns en möjlighet att stärka Liberalerna”, skriver hon i inlägget. 

Hon menar att det viktigaste kanske är att man är modig och uthållig. 

”Eftersom jag tror så mycket på att liberala idéer har en stor roll att spela vill jag gärna göra en insats för att stärka det parti som fortfarande är det mest genuint liberala. Mitt samhällsengagemang föddes i kampen mot rasismen. Det var genom den jag hittade min väg till Folkpartiet. Efter alla år i partiet är det min bild att jag åsiktsmässigt befinner mig någonstans i partiets mittfåra. Det tror jag gör det lättare för mig att medverka till den läkning av partiet som nu behövs”, motiverar Sabuni sin kandidatur. 

Liberalerna ska utse sin nya partiledare den 28 juni. Övriga tänkbara kandidater till posten är Erik Ullenhag, Johan Pehrson, Cecilia Wikström och Mats Persson, enligt Dagens Nyheter.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST