Fotograf: Pexels

Mitt i butiksapokalypsen: Levi’s ska öppna 100 nya affärer

Efter lyckade börspremiären – nu planerar jeansjätten en massiv expansion.

Klädmärket Levi Strauss planerar öppna 100 nya butiker under året efter den uppmärksammade börsnoteringen som skedde i mars.

Det framgår av bolagets första kvartalsrapport under den här rundan av börsnotering bolag, som lyfte jeanstillverkarens aktie med 3 procent i tisdagens handel. Levi's har varit börsnoterat även tidigare.

Under 2018 öppnade Levi's 115 butiker och stängde 41. Vid den rapporterade periodens utgång hade bolaget 832 egna butiker, som genererade ungefär en fjärdedel av bolagets omsättning.

Bolagets totala omsättning steg 7 procent till 1,43 miljarder dollar under de tre månaderna som avslutades i februari. Rörelsevinsten blev 147 miljoner dollar, vilket kan jämföras med förlust på 19 miljoner dollar för ett år sedan, när resultatet tyngdes av en skatterelaterad avsättning. 

Vid börsnoteringen värderades Levi's till 6,6 miljarder dollar. Efter att aktien haft en positiv utveckling har värdet därefter stigit till 8,55 miljarder dollar vid börsens stängning på tisdagen, till kursen 22:55 dollar mot 17 dollar vid introduktionen.

Läs mer: Därför går vissa butikskedjor som tåget medan andra håller på att duka under


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.