First North-bolaget jublar över viktigt godkännande – aktien rusar över 40%

Svenska medtech-bolaget RLS Global står inför expansion i 32 länder med sin sårvårdsprodukt.

Medicinteknikbolaget RLS Globals sårvårdsprodukt Chlorasolv, för diabetiska fotsår, har erhållit CE-godkännande av Lloyd's Register som är en global leverantör av certifieringstjänsten. Chlorasolv är nu godkänt för lansering i 32 europeiska länder, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Vi är glada för det positiva beskedet från Lloyd's Register och att de godkänt den tekniska dokumentationen för ChloraSolv", säger vd Karin Fischer i en kommentar.

"Vi kan nu lansera Chlorasolv i 32 länder i Europa och äntligen erbjuda denna behandling till patienter som lider av diabetiska fotsår", fortsätter hon.

 Bolaget uppger att klinisk data visar att ChloraSolv har unika egenskaper att rensa upp infekterade diabetiska fotsår och därmed göra det möjligt att starta en effektiv läkningsprocess.

Varje dag behandlas nästan fyra miljoner patienter för diabetiska fotsår i Europa, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Tillsammans med kroniska sår tar diabetessår ofta lång tid att läka eller läker inte alls. Samtidigt ökar antalet diabetiska fotsår i takt med utvecklingen av diabetes i världen.

Aktien hade rusat med 44% för dagen klockan 15.42. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST